Ofte stillede spørgsmål om italiensk marmorpuds

1. Hvad er poleret/glat puds og hvordan ser det ud?

Poleret/glat puds, lysende puds, er en meget fin læsket kalk blandet med knust marmor i forskellige finhedsgrader. Overfladen er hård og fremstår med en struktur som poleret sten. Poleret marmorpuds kaldes også for stucco lustro, stucco veneziano, marmorino, verona glit m.m. Marmorpuds giver et elegant og klassisk udtryk til overfladen.

2. Hvordan med farver?

Materialet leveres i forskellige typer i hvid base klar til påføring og indfarves efter vores farvesystem– se farvekort – eller indfarves efter Deres ønsker.

3. Findes marmorino marmorpuds i forskellige typer?

Ja se under glatte marmorpudstyper og rustikke marmorpudstyper. Der findes også meget specielle pudstyper med flotte effektmuligheder.

4. Hvor kan Marmorinoen anvendes?

Materialet kan anvendes på pudset mur – gipsplader – træ. I alle huset rum på vægge lofter og gulve – samt udendørs. Er superb til dekorationsvægge, udsmykning eller kunstelementer m.m. Et flot alternativ til strukturmaling og anden effektmaling. Marmorpudsede vægge giver et sundt indeklima mod bl.a. allergi overfor støv m.m.

5. Kan marmorinoen anvendes på tapet, glasfilt og malede vægge?

Ja – man skal blot kontrollere at befæstningen er 100% og uden huller og grater. Eventuelle fejl i grundlaget for marmorpuds skal først udbedres og klargøres mht. jævnhed og ensartet sugeevne. Vores eksperter kan rådgive herom og udføre denne forudsætning for påføring for marmorpuds. Er du i tvivl kontakt Stucco Italiano.

6. Hvordan med fugtige omgivelser / påvirkninger?

Marmorinoen er velegnet til badeværelser, og spiller smukt sammen med bl.a. fliser og glasmosaik. Bemærk at marmorinoen ikke kan anvendes direkte på en vådrums gummimembran, i fx brusenicher, men dette problem løses ved at spartle en fliseklæb over membranen, og derefter kan marmorinoen påføres. I bruceniche er det vigtigt med en ekstra omhyggelig overfladebehandling i form af Marsaille sæbe – voks evt. en harpiksforsegling. De øvrige vægge badeværelse kan nøjes med almindelig bivoks.

7. Er marmorpuds giftig?

Nej det er et naturprodukt bestående primært af læsket kalk og knust marmorpulver – se produktinformation.

8. Hvordan beskyttes indendørs marmorpudsede overflader mod støv og snavs?

Efter ca. 48 timer efter færdiggørelsen, påføres en bivoks, som poleres ind i pudsen med en super soft klud. Behandlingen kan evt. gentages efter behov.

9. Hvordan beskyttes udendørs marmorpudsede overflader mod støv og snavs?

Cirka 72 timer efter færdiggørelsen påføres pudsen IDROCALCE, som er farveløs og velegnet til at beskytte udendørs puds.

10. Hvordan vedligeholdes marmorpuds?

En marmorpudset væg passer normalt sig selv, men der kan være behov for at støve den af og det gøres med en blød kost eller klud. Evt. pletter/ snavs kan fjernes med en hårdt opvredet ren blød klud evt. med lidt opvaskemiddel – men anvend ALDRIG syreholdige produkter på marmorpudset væg. Giv det rensede område bivoks og poler efter med super blød klud. Kræves der en mere gennemgribende rensning, har vi specielle produkter som kan købes hos Stucco Italian Danmark.

11. Hvor længe kan en marmorpudset overflade holde?

I Venezia findes marmorino-overflader, som har bestået i mere end 300 år – se historiske fakta. Marmorinoen er en meget stærk overflade, der er afvisende overfor snavs. Snavset luft i bl.a. storbyerne, beskidt vand, vin, kaffe m.m. kan dog påvirke overfladerne, det er derfor vigtigt at efterbehandle marmorino-overfladen grundigt med sæbe og/eller bivoks (Calcewax).

12. Hvordan med skader?

En marmorpudset overflade kan repareres – derfor er det altid en god idé at gemme lidt af det indfarvede materiale til fremtidige reparationer. En dygtig håndværker kan udføre reparationer der næsten ikke kan ses.

13. Kan overfladerne revne og krakkelere?

Idet marmorinoen er en overfladebehandling, er den afhængig af underlagets beskaffenhed og de bevægelser, der naturligt er i bygningens materialer, så der kan fremkomme revner hvis pudsunderlaget revner. Disse skader kan repareres. Revner kan armeres og nyt lag marmorino kan lægges på. Pudsen krakelerer ikke, hvis man har fulgt forskrifterne for påføring.

14. Hvor kommer materialerne og værktøjet fra.

Materialerne er produceret i Italien i tæt samarbejde med Stucco Italiano. Værktøjerne leveres fra en af de bedste producenter i Italien. Vi afholder også jævnligt kurser i anvendelsen af marmorpuds.

15. Hvad koster det pr. kvadratmeter at få udført marmorpuds på overflader?

Vi afgiver gerne et uforpligtende tilbud i hver enkelt opgave. Prisen er afhængig af hvor mange kvadratmeter og hvor mange hjørner, kroge, udskæringer, søjler der indgår i opgaven. Valget blandt de mange overfladertyper påvirker også prisen, da de indebærer et forskellig omfang af arbejdsprocesser. Priserne ligger typisk fra dkr. 600 – 1.300 pr. kvm. eksl. moms. Besøg vores showroom eller vi kommer til dig og besigtiger opgaven. Send os evt. nogle tegninger – vi rådgiver uden beregning.

16. Kan materialerne og værktøj købes i Danmark?

Ja – enten direkte fra Stucco Italiano Denmarks lager eller nærmere anvist forhandler. Ved større leveringer kan der leveres direkte fra Stucco Italiano Italy til specialpriser – kontakt os for yderligere information.

17. Hvem udfører arbejdet?

Ved større opgave er det Stucco Italiano SRL v. Giovanni Polistena og hans team af specialister – ellers kan vi anbefale håndværkere, som har gennemgået vores kurser. Få et uforpligtende tilbud på renovering eller indretning med marmorpuds.

18. Hvis jeg har brug for en murer – maler – klinker fliser m.m.

Vi samarbejder med murer- og malerfirmaer, samt leverandører af klinker fliser m.m. Vi kan derfor tilbyde en samlet entreprise hvis det ønskes.

19. Hvis jeg selv vil udføre arbejdet?

Mange har med held selv udført arbejdet. Begynd evt. med vores startkit som bl.a indeholder en kursus DVD. Se vores prisliste. Du kan også deltage på vores kurser i Danmark eller Italien – se kurser & workshop i marmorpuds.