Forsegling af marmorpudsede overflader

Marmorpuds er diffusionsåben og hærder op med en overflade som poleret sten – men ude fra kommende påvirkninger af forurenet luft – konstant berøring og fugt m.m. gør at det er vigtigt at forsegle overfladen med sæbe og voks og i nogle tilfælde en epoxybehandling.

Indendørs:

Løsning 1 = sæbebehandling: Efter minimum 48 timer påføres Marseille-sæbe som beskyttelseslag mod vand og snavs. Marseille-sæben indeholder sæbe, additiver og olie, og den påføres med stålspartel eller pensel. Efter yderligere 48 timer aftørres overfladen med en blød klud for at fjerne den sæbe som ikke er absorberet.

Løsning 2 = kun voksbehandling: Efter minimum 24 timer påføres et beskyttelseslag af naturlig bivoks tilsat vand og additiver – Calcewax – som påføres med svamp/klud. Det aftørres straks herefter med en blød klud før det er komplet tørt, efterpoleres med en tør klud. Voksbehandlingen kan også tilføre mere glans til overfladen ved polering.

Både løsning 1+2 anbefales anvendt i badeværelset eller meget fugt-udsatte overflader.

Løsning 3 = epoxybehandling: Hvor man ønsker en hård og totalt afvisende overflade anvendes en epoxybehandling f.eks. på gulve eller overflader med ekstrem slidpåvirkning.

Undendørs:

Efter min. 72 timer påføres en farveløs primer – Indrocalce – fremstillet specielt for udendørs forsegling af pudsede overflader. Brug en pensel til påføringen og påfør mindst 2 lag.