Specielle og effektfulde vægge og overflader med marmorpuds

Det er kun fantasien som sætter grænsen for anvendelsesmulighederne med marmorino stucco lustro. Her på National Teatrets station i Oslo har man lagt beton rundt om en del af de bærende jernkonstruktioner, så de fremstår som flotte søjler påført marmorino i stærke farver, hvilket tilfører rummet en kunstnerisk oplevelse – se historisk anvendelse af arkitekten Carlo Scarpa.

OBS! Overflader og farver i disse prøver på vores marmorpuds er kun vejledende. Vores specialister kan imødekomme ønsker om mere kontrast i overfladerne. Se også vores farvesystem eller download vores brochurer.

Metallic Stuccos

Denne finish kan udføres i varianter af metalagtig overflade som guld, sølv, bronze, kobber. Dette er en diskret og elegant finish med stor dekorationsværdi, og kan anvendes i både i klassiske og moderne områder. Denne teknik har en synlig sparteleffekt og voksen giver overfladen en flot satin finish. Kan anvendes indendørs og udendørs, men ikke hvor der kommer direkte regn-påvirkning.

Pitted Stucco med metalisk overflade

Når den pitted stucco er klar vokses med indfarvet voks. Metallisk voks er den mest anvendte. Denne finish er mest velegnet for indendørs områder.

Chamois – Velvet Marmorino

Denne finish er et naturligt kalkbaseret produkt og uden tvivl den mest delikate og elegante. Navnet er opstået af ligheden med vaskeskinds evne til at gløde ved blødt lys. Følelsen af vaskeskind er tydelig og det skyldes den store mængde af cellulosefibre, som er iblandet materialet. Denne finish kan anvendes både udendørs og indendørs. Det har en fin tørreevne og er naturlig resistent overfor mug.

Sgraffiti

Dette er en antik teknik, hvor dekorationer og borter kradses ind i den kalkpudsede overflade. Den naturlige farve er grålig, men kan indfarves med terra cotta i stedet for sand og pigmenter og senere farves en fresco med kalk. Før kalken er tør indgraveres et motiv. Er velegnet såvel indendørs som udendørs.

Se også vores marmorpudstyper med blanke og glatte overflader.

Se også vores marmorpudstyper med matte og rustikke overflader.